De aanwezige talenten van individuen en teams zijn bij elke volgende stap
in de ontwikkeling het vertrekpunt. 

De aanwezige talenten van individuen en teams zijn bij elke volgende stap
in de ontwikkeling het vertrekpunt. 

Klantenreacties

Ik heb bij Bertine een Birkman assessment gedaan om meer inzicht te krijgen in toekomstige stappen in mijn loopbaan en de resultaten daarvan in twee intervisiesessies besproken. Bertine hanteert een hele prettige stijl tijdens de coachinggesprekken; ze past haar stijl aan aan de persoonlijke voorkeuren van de cliënt en is bovendien zeer openhartig. Ik zou Bertine van harte willen aanbevelen aan hoger opgeleiden die op zoek zijn naar een sterk inhoudelijk loopbaanadvies dat verder gaat dan obligate leiderschapsontwikkeling en goed kijkt naar hoe je talenten en krachten optimaal kunnen worden ingezet.

Technical Product Manager, SURFnet


"Als projectleider van de Masterclass Zorginkoop heb ik onze vrijwilligers een enorme groei zien doormaken; van onzeker naar zelfverzekerd, van patiënt naar volwaardig gesprekspartner met een hoog kennisniveau en goede communicatieve vaardigheden.

Als Diabetesvereniging Nederland wilden wij een groep hoger-opgeleide vrijwilligers opleiden om als gelijkwaardig gesprekspartner aan tafel te zitten met zorgverzekeraars en zorgverleners om de belangen van mensen met diabetes te behartigen.

Tijdens de opleiding hebben onze deelnemers geleerd hoe zichzelf zo te presenteren en te ontwikkelen zodat ze als een volwaardig gesprekspartner te kunnen deelnemen aan gesprekken over de kwaliteit van de zorg. De intervisiebijeenkomsten hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers, waardoor ze nu empowered zijn om in het land aan de slag de gaan om de zorgkwaliteit voor mensen met diabetes te verbeteren".
 

Larissa Exalto, projectleider van DVN“Ik was zoekende naar de juiste richting voor de volgende stap in mijn carrière. Dankzij de Birkman-test en de doelgerichte gesprekken met Bertine heb ik de juiste route te pakken. Haar aanpak is er zo opgericht dat de inzichten die ik kreeg vanuit mijzelf kwamen en daardoor goed aansluiten bij mijn behoeften, competenties en persoonlijkheid.”

Senior adviseur criminaliteit en veiligheid (30 jaar)De intervisie onder begeleiding van Work Wise is zonder meer één van de meest verrijkende ervaringen in mijn professionele leven. Als onderdeel van een op zich al een heel bijzondere training op Nyenrode kwamen we met zes collega’s een aantal keer samen om te praten over de heel fundamentele en persoonlijke aspecten rondom werk en carriere: work-life balans, hoe kun je ethisch in je werk staan, waar leg je grenzen, dat soort zaken. Met Bertine’s hulp bereikten we daar met elkaar een verdieping en een mate van onderling contact en vertrouwen dat ik nooit eerder had ervaren. Deze episode heeft me niet alleen een aantal echte vriendschappen opgeleverd maar belangrijker nog het besef dat mensen, een team, elkaar enorm kunnen steunen, puur vanuit hun mens-zijn en werkelijke interess en compassie met elkaar. Zoiets maak je niet vaak mee.


Peter Nieuwenhuizen, schrijver van Simply StrategyTijdens mijn sabbatical in de Caribbean heb ik een Birkmanassessment gedaan. Omdat ik deze periode ook wilde gebruiken om meer duidelijkheid te krijgen over mijn daadwerkelijke interesses en behoeften op het gebied van werk én omdat mijn huidige managementsfunctie binnen de gezondheidszorg ten gevolge van een fusie sterk aan verandering onderhevig is, heb ik besloten om het assessement te doen. De vragenlijst daarvoor kun je online invullen. De coachingsgesprekken hebben we via skype gevoerd en ik heb een afsluitend gesprek met Work Wise gehad op het moment dat ik weer terug in Nederland was. De Birkmanmethode heeft mij veel herkenning en bevestiging gegeven, maar ook handvatten om met stress om te gaan én inzicht in functies en beroepen die het beste bij mij passen. Mede door de Birkmanmethode is mijn sabbatical erg bevredigend verlopen, heb ik weloverwogen keuzes kunnen maken met betrekking tot mijn werk en ben ik goede stappen aan het zetten richting de toekomst.
 

Manager Client Service Centre ZorginstellingToen ik bij Bertine kwam dacht ik op zoek te zijn naar een vaste baan, zekerheid en erkenning. Ik had harde klappen opgelopen bij mijn laatste werkgever en voelde me klein en onzeker. Elke keer dat Bertine met mij sprak over mijn ideale werksituatie, en waar IK blij van werd begon ik echter te beseffen dat mijn kracht en passie beter tot zijn recht komt in een freelance bestaan. Deuren die voorheen gesloten waren omdat ik al bang werd bij het idee om voor mezelf te beginnen, wist Bertine heel geduldig en stapsgewijs te openen. Nu heb ik inmiddels een freelance carrière opgebouwd en heb meer plezier in mijn werk dan ook. Van Bertine heb ik leren denken in mogelijkheden en niet meer in belemmeringen. Dank Bertine, ook namens mijn gezin.


Publiciste, Oprichter Stichting 'Het nieuwe werken"Bertine is zeer doortastend en zeer ervaren in de casi die behandeld zijn. Absoluut voordeel ermee gedaan.
Zeer goed. Goede begeleiding, veel van opgestoken.
Respectvol, inspirerend, duidelijke regie zonder dat het kunstje van intervisie er bovenop
lag. Goede gesprekken!
Zeer open en veilig. Hierdoor hoge mate van effectiviteit en vertrouwen. Complimenten.
 

Intervisie Management Development Programma AirFranceKLM


Door je aandacht voor mijn non-verbale communicatie heb ik veel over mezelf geleerd. Je tips en adviezen heb ik als erg nuttig en praktisch toepasbaar ervaren.


Adjunct directeur, Jeugdzorg, Mininsterie van Justitie


Workshop 'Kernkwaliteiten'

“Je luisterde heel goed en onthield dingen heel goed waardoor je je heel goed een beeld vormde (o.a. daardoor). Je luisterde tussen de regels door leek wel. Heel persoonlijk gericht. Ik hecht best waarde aan waar we op uit zijn gekomen (richting en profiel).”


Assistent manager, 30 jaar


"Het opstellen van een Loopbaanprofiel leek mij in eerste instantie een nutteloze oefening; hoe vaak heb ik al niet bedacht wat ik wil en komt er toch niks van. Maar het profiel op papier hebben staan blijkt een krachtig instrument. Ik ben het nog wel aan het bijschaven, maar het motiveert me nu al om mijn carriere wat activer te sturen.”


Logistiek medewerkster, 40 jaar


“Je hebt snel inzicht in iemand. Je was bemoedigend, kerngericht, enthousiast en betrokken.”


IT specialist, 32 jaar


“Very effective. Learned a lot of myself and the others too. I think very open atmosphere was created.”
“This time - at our request - more theory was brought in. This resulted in a good link between our personal questions and the theory.” “The only true 'cut-the-crap' session. Very good.” “Excellent, both as a person and as a process keeper.”
“Good confidential atmosphere. Sincere interest in each other.
Interesting theory about gestalt.”

Learning Support Groups Management Development Programme Akzo Nobel


Workshop 'Kernkwaliteiten'

”Bertine zorgt er met haar heldere uitleg, motivatie en rake observaties voor dat je met enthousiasme de boel weer op de rails zet. Ik werd op elke bijeenkomst weer aangenaam verrast door de hoeveel werk die onder haar begeleiding verzet wordt door alle deelnemers".


Project medewerker, 28 jaar

Wat kan Work Wise voor u betekenen?